TOP termékek

Szavazás

Milyen termékeket látnál még szívesen a webshopba?

Jáspis

Jáspis

Gyakori előfordulása és a földszínek széles skálája miatt a jáspist ősidők óta használják dísztárgyak és pecsétek készítésére. Mágikus ereje miatt is nagyra értékelték. Úgy hitték, hogy túlvilági szellemi cselszövések ellen véd és a szerelmi bánatot mérsékli.

Gyógyhatás:

A vörös jáspis sokféle gyógyhatással bír. A szívközpontban a keringést, a köldökcentrumban és a vitalitáscentrumban, leginkább hegyikristállyal és magnezittel együtt gyomor- és emésztési zavarokat gyógyíthatunk vele, megkönnyebbülést hoz puffadás és székrekedés esetén. Ezenkívül aktiválja a máj, epe, lép és a hasnyálmirigy működését. Közvetlenül az érintett helyre téve megkönnyíti a vese- és húgyúti betegségek kezelését, a vesehomok és kövek eltávozását. Rendszertelen és fájdalmas menstruációnál hasznos, hozzájárul a gyors és komplikációmentes szüléshez. A hagyomány szerint hatásos szer epilepsziás rohamok és köszvény ellen. A tarka jáspis hasonló hatású.

A szervezetnek erőt, energiát ad és a test valamennyi életfontosságú szervét mozgósítja.
A zöld jáspis a napfonatcsakrára helyezve csökkenti a gyomornedvek savtartalmát. A kövek hatását növelhetjük jáspisvíz ivásával, éhgyomorra kis kortyokban kell inni. Általánosságban elmondható, hogy a jáspis megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. A sárga jáspis különösen emésztési problémák, bélbetegségek, székrekedés és gyomorfekély kezelését támogatja.


Lelki hatás:

Valószínűleg a vörösesbarna jáspis a legismertebb, amelyet vörös jáspisnak neveznek. Színe aktiválja akaratunkat, bátorságunkat és kitartásunkat. Régi hagyomány szerint a jáspist minden kő anyjaként kezelték, amely a föld elemi erejét, bölcsességét és mindent átfogó türelmes szeretetét közvetíti. Egyszerű erős rezgése és tisztító energiája szerénységre és önzetlenségre, együttérzésre, megértésre és türelemre késztet, fejleszti természetes törekvésünket, hogy jót tegyünk.
A zöld jáspis elsősorban a szívre hat. Napjainkba egyensúlyt és harmóniát hoz.
A sárga jáspis a kitartás és megértés köve, segít, hogy családi életünkben türelmesek és alkalmazkodóak legyünk. Segítségével megtanulhatjuk, hogy a kis félreértések az emberek közötti kapcsolatokban áthidalhatóak.
A tarka jáspisok a kreativitás és a fantázia kövei, az alkotóerőt támogatják.

Csillagjegyei: Kos, Rák

Csakrái: Gyökércsakra, Napfonatcsakra