TOP termékek

Szavazás

Milyen termékeket látnál még szívesen a webshopba?

Kunzit

Kunzit

A kunzit drágakövet 1902-ben fedezték fel Kaliforniában, San Diego megye Pala kerületében. Az első részletes és széleskörű leírást George Frederick Kunz készítette, aki egy ismert ötvös és drágakő-specialista volt New York-ban. Ennek köszönhetően róla nevezték el a drágakövet, így lett a neve kunzit.

Lelki gyógyhatása:

Kunzitot a szeretet ásványának is szokták nevezni. Nagyon magas rezgésű kő, lelki békét biztosít viselője számára és növeli a feltétel nélküli szeretet képességét. Megvéd minden negatív energiától, egy védő burkot képez a test köré. Fejleszti a spirituális képességet, segít meditáció közben, megszünteti a depressziót, fokozza a boldogságérzetünket. Létezik belőle rózsaszín, zöld és színtelen változat is.

Testi gyógyhatásai:

A kunzit nem csak szép és nőies, de gyógyhatása is igen széleskörű. Erős fájdalomcsillapító, oldja a feszültséget, erősíti az idegrendszert és jótékonyan hat az idegzsábára. Enyhíti az epilepsziás tüneteket, illetve csökkenti az ízületekre fájdalmakat is. A kunzit erősíti a szívizmot, serkenti a keringési rendszert és jótékony hatása kiterjed a vesékre is. A kunzit gyógyhatásával kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy növeli az életerőt.

Várandósság:

Várandós kismamák számára kifejezetten ajánlott a kunzit viselése, különösen nyaklánc vagy fülbevaló formájában. A kunzit segít a várandósság és az anyaszerep elfogadásában, könnyebbé teszi a várandósság idejét. 

Esti ékszer a kunzit

Valóban elsősorban esti viseletre javasolják a kunzit drágakővel díszített ékszereket, mivel a napsugárzás halványítja. Amennyiben a kunzit gyakran van erős napsugárzásnak kitéve, akkor idővel kifakulhat. Érdekessége, hogy magas hőfokra hevítve azonban visszanyeri elvesztett színét. Mivel a kunzit leggyakrabban halvány rózsaszín, ezért érdemes óvni a színét. Előfordulnak erősebb árnyalatok is, ám mivel ezek a ritkábbak, természetesen ezek értékesebbek is. 

Csillagjegyei: Mérleg, Halak

Csakrája: Szívcsakra