TOP termékek

Szavazás

Milyen termékeket látnál még szívesen a webshopba?

Hematit

Hematit

Ez a metálosan csillogó szürkés-barnás kő más néven "vérkőként" is ismertté vált. Ez az elnevezés nem csak testi gyógyhatásai miatt illik rá, hanem mert csiszolásuk során az ember ujját vérpiros színűvé festi. A hematit egy erős energiakő, segítségével a többi ásványi követ is feltölthetjük.

Lelki gyógyhatás:
A hematit körénk "épít" egy védőkorlátot, amely egyrészt segít bátrabban, céltudatosabban mozogni a világban, másrészt ellenállóbbá tesz a külső befolyásokkal szemben. A hematit fokozza a dinamikánkat, vitalitásunkat, aktiválja az akaraterőnket, javítva ezáltal az életminőségünkön. Mivel aktiváló hatású, így nem ajánlott használata pihenések alkalmával.

Testi gyógyhatás:
A már említett vöröses színe a magas vastartalmából adódik a kőnek,így igen hatásos a vérrel kapcsolatos betegségekre, így tehát pozitívan hat a vérképre, vérszegénység ellen is jó, kiegyenlíti a vérnyomás ingadozásait.Kiváló érelmeszesedés, lábdagadás, visszerek ellen.Hatására a vérömlenyek sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér ellen is hatásos.Fokozza a test regenerálódási folyamatait, elősegíti a sebek gyógyulását.Segíti a májfunkciókat, így használatuk különösen ajánlott méregtelenítő kúrák során.Segít a rendszertelen menstruációkon is. Babavárás alatti fáradtság enyhítésére különösen ajánlott.

Hozzárendelt mágikus hatás: Szerencsehozó amulettként ismert volt már a régi korokban,Babilóniában pl. segített a tulajdonosának megnyerni mindent pert.Az ősi Egyiptomban a hematitot a halottak feje alá tették, hogy megkönnyítse a lélek útját az örökkévalóságba. Magát Tutanhamont is egy hematitból készült szkarabeusz kísérte a végtelenbe tartó úton. A hematit ezen kívül megvéd a gonosz átkok ellen és óvja álmainkat.

Csillagjegyei: Bak, Vízöntő, Kos, Skorpió


Csakrája: Gyökércsakra