TOP termékek

Szavazás

Milyen termékeket látnál még szívesen a webshopba?

Lápis Lazurit

Lápis Lazurit:

A lápisz lazuli, vagy lazurit, esetleg lazúrkő a legismertebb kövek közé tartozik. Minél sötétebb a kő, annál értékesebb és annál erőteljesebb gyógyerővel bír. Sajnos rengeteg a hamisítvány a piacon, pl. a kékre festett howlit, mivel a lápisz ára igen magas. A valódi lazurit helyenként aranyos csillogású a benne található arany piritnek köszönhetően. A lazurit porózus kő, nem szabad vízzel érintkeznie!

Lelki gyógyhatása:
A lazurit figyelmet és ugyanakkor nyugalmat hoz ki belőlünk, hogy rátalálhassunk a belső igényeinkre és komolyan vegyük azokat. Segít, hogy kiálljunk a magunk igaza mellett, támogatva ezzel önbizalmunkat.

A homlokcsakrához kapcsolódva tudatosulnak az elnyomott érzelmek, szabaddá válik az út az intuíciónk számára. Még a szégyenlős emberek is nyitottabbá válnak, könnyebben közelednek és teremtenek kapcsolatot a körülöttük lévő világgal. A kőben lévő pirit segít a mindennapi életünk jobb szervezésében, a mindennapi dolgainkat megerőltetés nélkül végezhetjük el segítségével. A párna alá helyezett lazurit kődarabkának köszönhetően reggel frissen és fáradtság nélkül kelhetünk fel ágyunkból. A lazurit segít problémáink feldolgozásában, sorsunk elfogadásában, így megajándékoz egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élettel.


Testi gyógyhatás:
A lazuritot hajproblémák esetében alkalmazzuk, leginkább hajhullás ellen hatásos. Szabályozza a szervezet mirigyeinek működését, így azok mindenféle megbetegedése esetén hasznos segítséget nyújt. Torokproblémák, gyakori megfázás, torokgyulladás, rekedtség esetében is érdemes lazuritot használni. Javítja a hallást. Hat a bőrkiütésekre, beleértve a csalánkiütést is. A herpeszre szintén igen jótékony hatással van. Csökkenti a magas vérnyomást, szabályozza a szívverést. Enyhíti a fejfájást és általában használható gyulladáscsökkentőként és lázcsillapítóként.


Hozzárendelt mágikus hatás:
Az antik időszakban a lazurit azért használták, hogy megvédjék magukat a gonosztól. Az ősi Egyiptomban a szem környékén viselték, hogy megvédjék látásukat. A régi időkben úgy gondolták az emberek, hogy a kőben  koncentrálódik az örök élet lehetősége, a biztonság és az összes isteni erő. A görögök, rómaiak és az indiánok védelmezőkőként becsülték, úgy tartották, hogy a lápisz egy égi kő, amely az embereknek szabadságot, bölcsességet és szerelmet hoz. A lazuritot minden kultúrában egyidejűleg a barátság köveként tisztelték, amely támogatja az emberi kapcsolatokat és az igaz barátságokat.


Csillagjegyei: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak


Csakrái: Torokcsakra, Homlokcsakra