TOP termékek

Szavazás

Milyen termékeket látnál még szívesen a webshopba?

Hal dekorációk

 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
 Hal lakasdekoracio
ÚJ
Hal dekorációk

Hal dekoráció több méretben

Mèretek:

-Mini 4,8x2,2x1,6cm

-Közepes 7x3,2x1,6cm

-Nagy 9,2x4.5x1,5cm

 

Anyaga: beton

 

 

Bővebben
Raktáron :  10 db
399 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

 

Tisztítása puha nedves ruhával ajánlott

Oldószermentes és toxikus anyagokat nem tartalmaz.

Felülete víztaszító waxszal van kezelve melynek illata kellemes citrus illatú.

 

Tűzálló

Törèkeny

 

A keresztény jelképek, vagy szimbólumok közül napjainkban ismét elterjedőben van a hal szimbólum. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy manapság már nem csak keresztény emberek hordanak kereszt alakú medálokat, hanem divattá vált az ezüst- vagy aranykereszt. A vallásukat fontosnak tartók viszont mindigis törekedtek arra, hogy mindenkivel tudassák vallásosságukat, hogy megmutassák ezzel, hogy milyen is a keresztény ember. Erre a cselekedetre egyébként Máté evangéliumában is felhívja a figyelmünket:

"Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!" (Mt 5,14-16)

A hal motívum lehetőséget nyújt arra, hogy a divatból keresztet viselőktől a keresztények megkülönböztethessék magukat. De nézzük csak, honnan is ered és mi ezen szimbólum jelentése...

A hal szimbólum igen összetetten, nagy mélységben kapcsolódik a keresztény mivolthoz. Egyrészt

"Amikor Jézus a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András - halászok lévén - épp hálót vetnek a vízbe. Jézus ezt mondta nekik: "Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket."" (Mk 1,16-17)

Tehát azzal, hogy emberek halászaivá tette Jézus az apostolokat, a megtért és megkeresztelt ember lett a hal motívuma.

Másfelől a hal motívum az ókeresztény korban egy titkos jelképe volt a keresztényeknek, ugyanis a hal görögül ikhthüsz és a szót mozaikszóként használva IKHTHÜSZ = Ieszousz Khrisztosz, Theou Üosz, azaz magyarul Jézus Krisztus, Isten fia, Megváltó-t jelent.

Így jelképezi a hal magát Jézus Krisztust és a keresztényeket együtt. Ezáltal a hal motívum talán erősebb jelentéstartalommal is bír, mint a kereszt, hiszen míg a kereszt - mint a hit jelképe - a feltámadt Krisztusban való hitet jelképezi, a hal valamiféleképp az egész közösséget (mondhati az Egyházat), aki követi Krisztust.

 

Forrás:kereszteny.blog.hu

Adatok
Cikkszám
428495
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek